Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Řečan odjíždíme s pocitem velké křivdy

15. 5. 2011

      Na zápas do Řečan se nedostavil Svatoň, který se opět omluvil pro pracovní výtížení. V tomto případě se Svatoň alespoň omluvil, to Josef Kolín do Řečan nepřijel a ani se nedokázal nikomu předem omluvit, což je zarážející, neboť byl několikrát kontaktován.

    Začátek zápasu začali lépe domácí, kteří si vypracovali vyloženou šanci, ale zakončení Hostinského bylo velmi odfláknuté, takže si s tímto brankář Jandák ve spolupráci s obranou poradil. Poté unikl řečanské obraně Ondra Bendžík, který pěkně zakončil, avšak jeho střela těsně minula branku. Varování ze strany domácích našemu celku nestačilo a tak se po centru z pravé strany ve vápně prosadil hlavou domácí Němec 1:0.  Vyrovnání na sebe však nedalo dlouho čekat, neboť Svoboda si udělal z postu stopera malý výlet a před vápnem vyzval ke skórování Doležala, jehož koncovka byla gólová 1:1.  Stejný hráč se dostal do velmi slibné šance zanedlouho opět, ale tentokrát jeho zakončení levačkou centimetry chyběly.  Na druhé straně měl Jandák plné ruce práce se střelou řečanských, kterou s pomocí obránce Rusína nepustil do své svatyně.

      Druhý tpoločaPos začal náporem domácích, kdy si i vypracovali tři vyložené šance. Jejich zakončovatelé však mířili z vyložených  pozic  zcela mimo.  Poté se probudili i hosté a střela Jakuba Petříčka lízala téměř tyčku. Poté opět domácí obraně začal zatápět Doležal, který byl v útoku výborně podporován Huňáčkem, ale bohužel bez gólového efektu. Domácí odpověděli dvojitou šancí, kterou tygřím skokem k tyči zmařil Jandák.  Odpověď ze strany újezdeckých přišla ze strany Rusína, který překonal domácí stopery, překonal tvrdou střelou domácího golmana, ale ke smůle újezdeckých míč zastavila tyč.  Poté z dálky pálil Chára, ale jeho střelu Jandák vyrazil. Na druhé straně šest minut před koncem postupoval z levé strany sám na golmana Kaňuku Doležal, kdy byl ve vyložené pozici zastaven domácím hráčem pouze za cenu faulu a hostující celek měl tedy výhodu pokutového kopu. Míč si na značku pokutového kopu  postavil Tomáš Bendžík, ale jeho zakončení bylo slabé, takže s chycením míče neměl domácí golman sebemenší potíže.  Když už se zdálo, že si oba celky rozdělí asi spravedlivě body, zápas hrubě ovlivnil pomezní rozhodčí. Po rozehrání rohového kopu se hlavou prosadil domácí Chára, ale jeho hlavičku po velkém závaru chytl před brankovou čárou Jandák. Hlavní arbitr ještě navíc odpískal faul na našeho golmana a tak chtěli naši hráči rozehrávat od branky. V tuto dobu zakřičel jeden z hráčů z Řečan, který stál ještě za hlavním rozhodčím, že viděl gól. Hlavní rozhodčí nechtěl o svém rozhodnutím polemizovat. Navíc pomezní rozhodčí ani během dohadů nic nesignalizoval. Hlavní arbitr se však nakonec nechal ovlivnit řečanskými a šel se poradit s pomezním, kdy po poradě změnil své rozhodnutí a nepochopitelně odpískal gól domácích, a tak se naši hráči přesvědčili, že gól může být odpískán i když míč nepřekročí brankovou čáru.  V této době vysela ve vzduchu inzultace rozhodčích. Muži v černém byli následně častováni velmi hrubými výrazy, které však újezdským nepomohli, ale naštěstí prošly bez karetní dohry. 

     Závěrem chce dodat, že se hrál na okresní přebor velmi dobrý zápas, kterému nic nechyběho.  Domácí měli sice více ze hry, ale na šance to bylo zcela vyrovnáné.  Poděkování všem újezdeckým hráčům, kteří podali velmi dobrý týmový výkon. Vynikli Rusín, Jakub Petříček, Doležal a Svoboda.

K rozhodující brance: Míč chytl před brankovou  čárou Jandák, kdy toto zcela jasně potvrdil Rusín, Svoboda a další naši hráči. Nejdříve jsem byl trochu nedůvěřivý, ale když jsem vyšel před kabinu a domácí Moravec sděloval svým spoluhráčům, že gól neměl být uznán neboť míč nepřešel brankovou čáru jsem již plně věřil našim plejerům. V této chvíli do mě vjel opravdu velký vztek, ale zároveň i pocit nemohoucnosti s tímto ovlivněním zápasu cokoli udělat.  Tento pocit ještě ve mě  znásobil domácí hráč Jarda Křivka, který potvrdil skutečnost, že gól neměl být uznán, neboť míč nepřešel brankovou čáru, kdy v této situaci stál přímo u brankové čáry.  Musím tedy alespoň uznat, že Jarda řekl úplně férově, že gól nebyl. Ani tato skutečnost ovšem nezabránila domácímu týmu, aby si v kabině zakřičeli vítězný pokřik. Asi berou jakékoli vítězství a také z každého se umí těšit, což předvedli. Ať žije fair play a hlavně pomezní arbitr, který pokazil a velmi znehodnotil  jinak velmi pěkný a fér hraný mač. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

článek v novinách

bill,16. 5. 2011 18:51

Ty vole to ten Petrů z Řečan je snad na drogách. Co nablil do těch novin je pěkná blbost. Řečany oléééééé.

článek v novinách

Pepa,16. 5. 2011 8:32

Když jsem přečetl článek v novinách od řečan, tak jsem se musel smát. Na šance 8:3 - ŠANCE ÚJEZD - Bendžík 2x (jednou těsně vedle, jednou zakročil golman), Doležal 3x(z toho jeden gól a penalta), Jakub Petříček (střela těsně vedle šibenice, po které se jenom golman podíval), Rusín (překonaného brankáře zachránila tyč), Huňáček (šel sám na golmana a byl jasně faulován, čehož si nějak divně nevšiml rozhodčí - asi by musel dát červenou, což se mu evidentně nechtělo).