Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fk Pardubice vysvobodil až gól z ofsajdu

9. 6. 2010

První poločas začal náporem hostujícího celku, ze kterého ihned na začátku vytěžili vedoucí gól, kdy po centru z levé strany se prosadil jejich útočník 0:1. Od prvního gólu hru újezdečtí vyrovnali a po centru Černého kanonýr Strnad skóre srovnal 1:1.  Pardubičtí hráč sice měli míč více na kopačkách, ale domácí měli přesto více šancí na vstřelení gólu. Přimý kop Svobody zastavilo břevno, střelu Ondry Bendžíka zase tyč. Na druhé straně ovšem zmařil včasným vyběhnutím Jandák dvě šance i hostujícím hráčům.  V prvním poločase ještě těsně minul branku pardubického golmana  Strnad a to  po samostatném úniku.  Po rohovém kopu se k zakončení dostal i Černý při jehož hlavičce se vyznamenal pardubický golman, který zabránil jasnému gólu.  Do velmi slibné pozice se ještě v prvním poločasu dostali i Doležal a Ondra Bendžík, s jejichž koncovkou si brankář poradil.  Na soupeři bylo vidět, že si přijel do Újezda pro jasnou výhru a hrou a bojovností  újezdeckých hráčů byl zaskočen. 

    Druhý poločas obě mužstva hrála vyrovnanou partii a vytvořila si po jedné vyložené šanci, Nejprve pardubický hráč ve výhodné pozici trefil pouze tyč újezdecké svatyně a ihned z protiútoku postupoval na branku soupeře Svoboda, jehož ránu zázračně vytěsnil pardubický brankář na roh.  Zlomový okamžik zápasu přišel poté co se domácímu brankáři nepovedla rozehra, kdy poté chytl míč mimo pokutové území do rukou a musel zcela zaslouženě uvidět červenou kartu. V deseti újezdečtí již nebyli dopředu vůbec nebezpeční, ale soupeře do vyloženějších šancí nepustili. Soupeř z Pardubic šel tak do vedení gólem asi 10 minut před koncem zápasu a to  z nejméně třímetrového ofsajdu, kterého si pomezní rozhodčí jaksi nevšiml (nebo spíše nechtěl všimnout) 1:2. Domácí již neměli síly a tak soupeř ještě těsně před koncem přidal pojistku na 1:3.

Nutno podotknout, že soupeř po celý zápas působil fotbalovějším dojmem. Ještě aby ne, když v sestavě soupeře  nastoupilo několik borců hrající o několik soutěží výše.  Domácí však soupeře předčili bojovností.  Ze zápasu však odcházeli opět se stejným soupeřem poraženi a s pocitem křivdy. V prvním mistrovském utkání pískal zápas domácí hráč Pardubic (ovšem v dresu rozhodčího), který poškodil Újezd na pardubické půdě, kdy za nerozhodného stavu nespravedlivě vyloučil  Rozsévače.  V Újezdě bylo vyloučení spravedlivé, ovšem rozhodující gól na 1:2 byl z evidentního ofsajdu. Zajímavé je i fakt, že zatímco všichni hráči Újezda měli za každý protest žlutou kartu u soupeře to neplatilo a to ani v případě, kdy značně vulgárními výrazy častovali rozhodčí.  Stínem útkání je ovšem ze strany Újezda i značná nedisciplinovanost na hřišti a to hlavně vůči rozhodčím, kteří jsou pořád jenom chybující lidi ( v tomto zápase sice  až moc) . Dalším negativem utkání je ovšem i chování hráčů vůči sobě, přičemž by se měli někteří hráči nad svým chováním a vystupováním  zamyslet. 

Závěrem můžu jen poblahopřát soupeři k dalšímu kroku pro vybojování postupu do krajských soutěží a přát jim aby okres Pardubice úspěšně reprezentovali.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář